Actueel
04-06-2018
Terugblik: Veenkoloniale Aardappeldag
Op donderdag 31 mei vond dé veenkoloniale aardappeldag plaats. De dag is georganiseerd door de stuurgroep Plan van aanpak AM (Avebe, BO Akkerbouw, LTO Nederland, Werkgroep Zetmeelaardappelen, Stichting TBM en Nederlandse Akkerbouw Vakbond) en Innovatie Veenkoloniën in samenwerking met Wageningen University & Research in Valthermond.
24-04-2018
Praktijktesten 5G in Valthermond
Proefbedrijf ’t Kompas in Valthermond (onderdeel van Wageningen University en Research) wordt één van de zogeheten ‘5-G Field Labs’. KPN gaat in Valthermond samen met Wageningen University en Research, InnovatieVeenkoloniën, Provincie Drenthe, AB Drone, Agrifac en de gemeente Borger-Odoorn een pilot 5G met precisielandbouw uitvoeren.
23-04-2018
Crops for farmachemicals - InnovatieVeenkoloniën
Uit literatuuronderzoek blijkt dat aubergines veel verschillende soorten glyco-alkaloïden maken, die qua chemische structuur, een sterke verwantschap vertonen met steroïden. Projectleider Jan van Ee werkt samen met studenten van onze kenniswerkplaats (Terra MBO Emmen & Van Hall Larenstein) en telers aan het experimentele project 'Crops for farmachemicals'.
13-03-2018
Studenten presenteren onderzoek over Permacultuur
Afgelopen woensdag heeft een groep studenten van de Wageningen University en Research (WUR) aan een groep genodigden een presentatie gegeven over permacultuur. De studenten hebben de opdracht uitgevoerd in opdracht van Jaap Dun.
15-03-2018
Agrarisch Jongeren Kontakt
Woensdagavond 7 maart is er een gezamenlijke avond georganiseerd op de proefboerderij 't Kompas. Het initiatief kwam vanuit het Drents Agrarisch Jongeren Kontakt (DAJK) en vanuit InnovatieVeenkoloniën leek het ons erg leuk om hier het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK) bij te betrekken.
12-03-2018
''Schoon erf, schoon water''
Naar verwachting gaat er vanaf juni 2018 het project “Schoon erf, schoon water” van start in het Drentse deel van de Veenkoloniën in het beheergebied van Waterschap Hunze en Aa’s. Het project wordt gesubsidieerd door Provincie Drenthe en Waterschap Hunze en Aa’s. Akkerbouwers, loonwerkers en melkveehouders, die met gewasbeschermingsmiddelen op hun erf werken, kunnen hierbij subsidie kunnen krijgen voor het doen van investeringen om erfemissie te voorkomen.