Actueel
12-06-2017
Excursie vleesvarkensboerderij Oostwold
Agenda voor de Veenkolonien is als belangrijke partner van de Innovatie Veenkolonien op 9 juni op bezoek geweest bij de vleesvarkenshouderij Van den Aker in Oostwold. Wethouder Ricky van den Aker van gemeente Oldambt had ons n.a.v. een presentatie over circulaire economie in de Stuurgroep van 7 juli jl. hiervoor uitgenodigd.
01-06-2017
Eerste Innovatiedag succes!
Vandaag heeft de eerste Innovatiedag in Valthermond plaatsgevonden. Het mooie weer, de bezoekers, de netwerkpartners, de Kenniswerkplaats, de masterclasses aardappelmoeheid, rassenveredeling, vergroeningsexperimenten en de drones; alles heeft bijgedragen aan een zeer geslaagde dag vol inspiratie en perspectief voor een innovatieve landbouwtoekomst.
22-05-2017
Delphy presenteert uitkomsten Praktijknetwerken
Tijdens de Innovatiedag op donderdag 1 juni presenteert Delphy, in het kader van het project ‘Samenhangende kennisverspreiding in vervolg op Praktijknetwerken Veenkoloniën’ de resultaten van elf praktijknetwerken.
18-05-2017
Innovatiedag inclusief punt voor uw spuitlicentie
Op donderdag 1 juni organiseert InnovatieVeenkoloniën de eerste Innovatiedag; actueel en innovatief met masterclasses, proefveldbezoeken, bedrijfspresentaties en inspirerende sprekers.
03-04-2017
IDA-Investeren in Duurzame Aardappelrassen
Om de teelt ook in de toekomst gezond en rendabel te houden werken Averis Seeds en HZPC Research in het IDA project samen aan de ontwikkeling van nieuwe, duurzame aardappelrassen.
01-05-2017
HLB is gestart met project 'Veenkoloniale AM precies in beeld'
In de Veenkoloniën zien we sinds een aantal jaren een toename van “hoge” besmettingen met aardappelmoeheid. En dit wordt niet alleen gevonden na de teelt van vatbare of laag resistente rassen. Op meerdere bedrijven loopt de populatie ook tijdens de teelt van een hoog AM-resistent ras op.