Actueel
22-05-2017
Delphy presenteert uitkomsten Praktijknetwerken
Tijdens de Innovatiedag op donderdag 1 juni presenteert Delphy, in het kader van het project ‘Samenhangende kennisverspreiding in vervolg op Praktijknetwerken Veenkoloniën’ de resultaten van elf praktijknetwerken.
18-05-2017
Innovatiedag inclusief punt voor uw spuitlicentie
Op donderdag 1 juni organiseert InnovatieVeenkoloniën de eerste Innovatiedag; actueel en innovatief met masterclasses, proefveldbezoeken, bedrijfspresentaties en inspirerende sprekers.
03-04-2017
IDA-Investeren in Duurzame Aardappelrassen
Om de teelt ook in de toekomst gezond en rendabel te houden werken Averis Seeds en HZPC Research in het IDA project samen aan de ontwikkeling van nieuwe, duurzame aardappelrassen.
01-05-2017
HLB is gestart met project 'Veenkoloniale AM precies in beeld'
In de Veenkoloniën zien we sinds een aantal jaren een toename van “hoge” besmettingen met aardappelmoeheid. En dit wordt niet alleen gevonden na de teelt van vatbare of laag resistente rassen. Op meerdere bedrijven loopt de populatie ook tijdens de teelt van een hoog AM-resistent ras op.
03-04-2017
1 juni Innovatiedag Valthermond
Op donderdag 1 juni organiseert InnovatieVeenkoloniën de Innovatiemiddag, een middag gericht op actuele ontwikkelingen en de nieuwste landbouwtechnologieën. Links vindt u alvast een aankondiging van de Innovatiedag. U komt toch ook?
05-05-2017
Verlenging openstelling maatregel 2: Investeren in innovatie en modernisering
In verband met de overweldigende belangstelling voor maatregel 2 heeft de provincie besloten de openstellingsperiode te verlengen tot en met 31 mei 2017. Met de maatregel fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen willen de provincies Groningen en Drenthe landbouwers in het Veenkoloniaal gebied (en met name akkerbouwers) stimuleren om te investeren in innovatie en modernisering van het agrarische bedrijf.