Datum
08 november 2016

Beurs voor Jaap Dun

Op 26 oktober heeft Jan Dun tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Nuffield-scholarships in Dronten het heugelijke nieuws ontvangen dat hij de beurs voor het volgen van een zogenaamde Nuffield Scholarship heeft gewonnen. Deze beurs is afgelopen zomer door de Regiegroep van Innovatie Veenkoloniën beschikbaar gesteld.


De onderzoeksopdracht waar Jaap mee aan de gang gaat is; mogelijkheden onderzoeken voor  permacultuur in het Veenkoloniaal bouwplan. Welke kennis is er internationaal beschikbaar en hoe is dit toe te passen op het eigen akkerbouwbedrijf. Daarnaast wil Jaap deze kennis gaan delen in de regio.

 

Innovatie Veenkoloniën wenst Jaap veel succes en plezier bij het uitvoeren van zijn opdracht en we kijken uit naar de resultaten.

 

Achtergrond Nuffield

Een Nuffield Scholarship is een van de meest waardevolle en prestigieuze prijzen in Nederland waarvan er jaarlijks slechts enkelen van worden toegekend aan individuen die worden gezien als toekomstige leiders in de agrarische sector. Door voorlopers in de landbouw deze kans te bieden wil Nuffield Nederland de gehele agrarische sector stimuleren zich te ontwikkelen in ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie. Hun doelstelling is om praktische agrarische kennis en managementvaardigheden te vergroten. De scholarships geven ondernemers de mogelijkheid om hun kennis te vergroten, door te leren en studeren in landen die het beste bij het gekozen onderwerp van de studie passen. Daarnaast versterken de scholars de onderlinge kennisband tussen agrarische ondernemers in de landen die ze bezoeken. Eenmaal terug in Nederland wordt er van de scholars verwacht dat ze actief hun kennis verspreiden onder agrarisch ondernemers en een bredere doelgroep.