Datum
26 oktober 2015

Innovatie Veenkoloniën supporter van Cittaslow Borger-Odoorn

De Drentse gemeente Borger-Odoorn ontving in 2010 het internationale Cittaslow keurmerk. De oorsprong van Cittaslow ligt in de Italiaanse stad Orvieto. Een Cittaslowgemeente wordt gekenmerkt door haar fantastische leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, cultuurhistorie en behoud van identiteit.


Keurmerk voor ondernemers en organisaties
Diverse ondernemers en organisaties zijn aangesloten bij Cittaslowgemeente Borger-Odoorn. Dit wordt zeer gewaardeerd en daarom deelt de gemeente een keurmerk uit aan ondernemers en organisaties die in hun bedrijfsvoering de specifieke Cittaslow kwaliteiten uitdragen. Tevens wordt er ieder jaar een Cittaslow Ondernemersdag gehouden waar ondernemers kennis en ervaring met elkaar kunnen delen.

Uitreiking oorkonde InnovatieVeenkoloniën
Voorzitter van de Regiegroep Innovatie Veenkoloniën Johan Russchen kreeg onlangs uit handen van de burgemeester van Borger-Odoorn, Jan Seton, een oorkonde. Dit vond plaats tijdens het ochtendprogramma van de bijeenkomst ‘Plantaardige eiwitten’ op 3 september jl. in het Innovatiecentrum te Valthermond. Met de oorkonde werd InnovatieVeenkoloniën verwelkomd als supporter van Cittaslowgemeente Borger-Odoorn.