Datum
18 februari 2020

Uitnodiging: nieuwe ontwikkeling AM-beheersing

Het HLB heeft de afgelopen drie jaar een project uitgevoerd dat gericht was op aardappelmoeheid (AM)-beheersing in de Veenkoloniën. Helaas is de virulentie ontwikkeling van AM nog niet gestopt en zijn er nog geen sterke resistente rassen tegen de nieuwe populaties beschikbaar. Op meerdere bedrijven loopt de populatie ook tijdens de teelt van hoog resistente rassen nog op.


Er zijn wel nieuwe ontwikkelingen gaande, die op langere termijn helpen om de problemen op het gebied van virulente AM het hoofd te bieden, maar in de tussentijd moeten we de populaties beheersen.

Om de laatste ontwikkelingen op het gebied van AM-beheersing in de praktijk te brengen en nieuwe kennis op te doen zijn we onlangs gestart met een vervolg project (19130). Deelname en inzet van zetmeelaardappel telers is ook nu weer cruciaal om het te laten slagen. Deelname levert u geen kosten op maar wel de laatste kennis op het gebied van virulente AM!

Graag willen wij u onder het genot van een kopje koffie uitleggen wat we in dit project kunnen doen en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van AM.

Graag zien we u op:
Dinsdag 18 februari 2020
Aanvang: 13.30 uur
Locatie: InnovatieVeenkoloniën/WUR Locatie Valthermond
Adres: Noorderdiep 211, 7876 CL Valthermond

Hebt u op dit moment al vragen, neem dan contact op met Vincent Vos (tel. nr. 06-15181778).

Met vriendelijke groet,
Egbert Schepel, Luuk Heling en Vincent Vos

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door: