Interviews

'Je moet het van de positieve kant zien!'
Als medewerkers van Innovatie Veenkoloniën zijn we erg nieuwsgierig hoe een boer omgaat met burgers, media, regelgeving en wetten. Tijdens het zevende interview van deze serie gaan we in gesprek met vader Harm Jan en zoon Bé Panman uit Tweede Exloërmond.
‘’Zolang er nog 4 miljoen mensen naar ‘Boer zoekt Vrouw’ kijken, maak ik mij geen zorgen’’
Als medewerker van Innovatie Veenkoloniën zijn we erg nieuwsgierig hoe een boer omgaat met burgers, media, regelgeving en wetten. Tijdens het zesde interview van deze serie schuiven we rond etenstijd aan tafel bij de gebroeders Mantingh. De oudste, Ruud, is werkzaam op het loonbedrijf van de familie. De jongste, Henk, is sinds een jaar werkzaam bij Suiker Unie. Beide hebben erg veel affiniteit met de teelt van suikerbieten.
Stoere vrouw in de agrarische sector
Als medewerker van Innovatie Veenkoloniën ben ik erg nieuwsgierig hoe een boer regelgeving en wetten die op hem afkomen in de praktijk brengt en wat dat allemaal met zich meebrengt. Het vijfde interview van deze serie is met Annelous Groenwold, een stoere vrouw in de agrarische sector.
Boereneenvoud en Feierabend
Als medewerker van Innovatie Veenkoloniën ben ik erg nieuwsgierig hoe een boer regelgeving en wetten die op hem afkomen in de praktijk brengt en wat dat allemaal met zich meebrengt. Maar ook hoe de agrarische sector in z’n algemeenheid de dialoog aangaat met de omgeving. Dit zowel met gelijkgezinden als met de ‘gewone’ burger. Om me hiervan een beeld te vormen ga ik de aankomende periode mensen werkzaam in de agrarische sector vragen hoe zij dit doen. Het vierde interview van deze serie is met, Rikus Schepers, de vrolijke vertegenwoordiger van MCV, Mechanisatie Centrum Valthermond.
'Ik kies voor loslopend vee, dat doet me veel meer…’
Als medewerker van Innovatie Veenkolonien ben ik erg nieuwsgierig hoe een boer regelgeving en wetten die op hem afkomen in de praktijk brengt en wat dat allemaal met zich meebrengt. Maar ook hoe een boer in z’n algemeenheid de dialoog aangaat met zijn omgeving. Dit zowel met gelijkgestemden, als met de ‘gewone’ burger. Om me hiervan een beeld te vormen ga ik de aankomende periode zelf akkerbouwers bevragen hoe zij dit doen. In deze nieuwsbrief het derde interview in deze serie, namelijk met Jos Steenhuis, een agrariër met vleesvee en akkerbouwland.
'Agrariër zijn is niet alleen nemen, maar ook geven!'
Als medewerker van InnovatieVeenkolonien ben ik erg nieuwsgierig hoe de theorie, zoals regelgeving en wetten, in de praktijk worden gebruikt. Maar ook hoe een boer in z’n algemeenheid de dialoog aangaat met zijn omgeving. Dit zowel met gelijkgezinden als met de ‘gewone’ burger. Om me hiervan een beeld te vormen ga ik de aankomende periode zelf akkerbouwers uitvragen hoe zij dit doen. In deze nieuwsbrief het tweede interview van de serie, André Trip in Nieuw-Buinen, een akkerbouwer met een groot sociaal hart.