Nieuws overzicht

In het kader van ons GLB-project hebben we regelmatig contact met LNV.  Binnenkort reizen een aantal LNV medewerkers naar Valthermond. Een mooie gelegenheid om elkaar fysiek te ontmoeten en hen te laten zien wat er speelt binnen het GLB in de Veenkolonien.

GLB-tool

In het GLB-project heeft Alfa Accountants een tool ontwikkeld waarbij de (financiële) consequenties in beeld worden gebracht wanneer er wordt gekozen voor basis, brons, zilver of goed. En dan niet alleen wat het oplevert maar  ook wat het kost, b.v. aan verlies van inkomsten omdat je in je bouwplan andere keuzes maakt.

Delen van informatie

De medewerkers van LNV zijn erg geïnteresseerd in de resultaten van de tool en die gaan we dan ook zeker met ze bespreken. Maar ook de ontwikkelingen op het gebied van Agrarisch Natuurbeheer (ANLb) zullen ter sprake komen.

In de praktijk

En natuurlijk gaan we ook het veld in. Hoe pakken eco-regelingen uit in de praktijk. Hoe groeien en bloeien gewassen op de Veenkoloniale grond en wat betekent het voor ons verdienvermogen.

Ook wij leren ervan

Kennis delen moet van twee kanten komen en daarom is het ook belangrijk voor ons om open te staan voor de geluiden, uitdagingen en knelpunten waar de medewerkers van LNV voor staan. En dat gaan we zeker doen als werkgroep GLB binnen innovatie Veenkoloniën. Natuurlijk delen we dit ook weer met jullie, dus houd de website in de gaten.

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!