Nieuws overzicht

Afsluiting project

Afgelopen vrijdag 19 november was de slotbijeenkomst van het project Kringlooplandbouw Veenkoloniën. Dit zou een fysieke bijeenkomst zijn in Valthermond, maar wegens de aangescherpte maatregelen was dit helaas niet mogelijk en heeft de slotbijeenkomst plaatsgevonden in de vorm van een webinar.

KPI’s
Uit de slotbijeenkomst is gebleken dat ook de komende jaren door melkveehouders gewerkt zal worden met kritische prestatie indicatoren (KPI’s). Naast het werken met KPI’s voor melkveehouders wordt ook druk gewerkt aan de KPI’s en een bijbehorend beloningsmodel voor akkerbouwers. Als een boer binnen de streefwaarde van een KPI valt, wordt hij beloond. Per behaalde KPI krijgt de melkveehouder €500 met een maximum van €2.500 per jaar. Dit geld wordt beschikbaar gesteld vanuit de provincie Drenthe, Anet Abbing-Zijgers is hierbij betrokken namens de provincie. Zij was tevens aanwezig op de slotbijeenkomst.

Toekomst project
In het webinar is naar voren gekomen dat het project de komende jaren doorgaat onder de Agenda Boer, Burger en Natuur Drenthe. Provincie gaat dan ook onderzoeken hoe een zelfde systeem uitgewerkt kan worden voor akkerbouwers en gemengde bedrijven. Hiervoor zal samen gewerkt worden met de provincie Groningen. Een voorlopige lijst met KPI’s is opgesteld en deze zal in 2022 getest worden in de praktijk.

Terugkijken
Via deze link kunt u het webinar terugkijken.

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Nieuw project starten

Heb je ideeën voor een (nieuw) project? Neem contact met ons op en
deel jouw projectidee!

Projectidee insturen
16 agrariërs gingen je voor!
Innoveren doen we samen

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!