Agenda overzicht

Hoe kun je stikstof die vrijkomt uit mineralisatie beter benutten gedurende het teeltseizoen? Wat doen droogte, temperatuur en bemesting met de bodem en hoe reageren planten in de gewasrotatie daarop? ‘Als je weet waarop je wel en niet kunt sturen, dan weet je wat het voor jouw bedrijf kan opleveren om de stikstof beter te benutten’, zeggen Albert Jan Knijp en Geertje Enting, deelnemers aan het netwerk DAW demobedrijven. Op hun melkvee-, loonwerk- en akkerbouwbedrijf in Anderen wordt op 11 januari (alleen voor agrariërs) en op 16 januari een ‘ouderwets lesje’ toegepaste bodem- en plantenkunde gegeven.

Tijdens deze kennismiddag gaat het over de bodem in relatie tot gewasrotatie. Arjan Mager, agronoom en expert op het gebied van bodem en bemesting, geeft uitleg over hoe boeren op zandgrond de stikstof die vrijkomt uit mineralisatie beter kunnen benutten gedurende het teeltseizoen. Hij geeft voorbeelden van rotaties met diverse gewassen, zoals aardappelen, bieten, maïs, gras en groenbemesters.

Programma

13.15 uur: Ontvangst met koffie
13.30 uur: Welkom en inleiding van het onderwerp door Geertje Enting
13.40 uur: Presentatie door agranoom Arjan Mager
15.30 uur: Einde.

Aanmelden en contact

Voor de kennismiddag op donderdag 11 januari kunnen alleen agrariërs zich aanmelden, de kennismiddag op dinsdag 16 januari wordt georganiseerd voor agrariërs en andere belangstellenden. Deelname is gratis.
De kennismiddagen worden georganiseerd door het DAW demobedrijf Nieuw Altinge aan Oldend 1A in Anderen, Drenthe. Neem bij vragen contact op met Geertje Enting (06-55766883).

Aanmelden voor de velddemo kan hier. 

Netwerk demobedrijven is een initiatief van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Boeren en tuinders vertellen over hun aanpak op het bedrijf. Zij delen praktijkervaringen met bijvoorbeeld duurzaam bodembeheer, omgaan met klimaatverandering en het verbeteren van waterkwaliteit- en kwantiteit. Het bezoeken van een DAW demobedrijf betekent met elkaar kennis delen en verder leren. Deze kennismiddagen worden georganiseerd in samenwerking met MIXED NL network.

Aanmeld­formulier titel

  Organisatie


  Aanhef*

  Voornaam*

  Tussenvoegsels

  Achternaam*


  E-mailadres*

  Telefoonnummer*

  Opmerkingen

  Deel deze activiteit

  Duurzame landbouw demodag

  DATUM
  11-01-2024 en 16-01-2024

  TIJD
  13.15

  ADRES
  DAW demobedrijf Nieuw Altinge aan Oldend 1A in Anderen, Drenthe

  THEMA’S
  – Bodem
  – Nieuwe gewassen
  – Onkruidbestrijding en gewasbescherming

  Inschrijven

  Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

  Neem contact met ons op!

  Innoveren doen we samen!

  Vragen en contact

  Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

  06 – 51 67 81 51

  06 – 55 39 87 71

  info@innovatieveenkolonien.nl

  Op de hoogte blijven

  Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!