Actueel
08-08-2018
Druppelirrigatie, een innovatie in Pioenrozen
Vanuit het project “Verdere kennisverspreiding Kennis Praktijknetwerken in de Veenkoloniën” is door Delphy een boerenwerkbijeenkomst aangelegd bij Mts Bergsma te Boyl waarbij druppelirrigatie wordt toegepast in het tweejarige gewas Pioenrozen. Pioenrozen is een groeiend gewas in de Veenkoloniën.
03-07-2018
''Schoon erf, schoon water''
Het project “Schoon erf, schoon water Veenkoloniën” gaat van start in het Drentse deel van de Veenkoloniën in het beheergebied van Waterschap Hunze en Aa’s. Het project wordt gesubsidieerd door Provincie Drenthe en Waterschap Hunze en Aa’s. Akkerbouwers, loonwerkers en melkveehouders, die met gewasbeschermingsmiddelen op hun erf werken, kunnen hierbij subsidie kunnen krijgen voor het doen van investeringen om erfemissie te voorkomen.
04-06-2018
Terugblik: Veenkoloniale Aardappeldag
Op donderdag 31 mei vond dé veenkoloniale aardappeldag plaats. De dag is georganiseerd door de stuurgroep Plan van aanpak AM (Avebe, BO Akkerbouw, LTO Nederland, Werkgroep Zetmeelaardappelen, Stichting TBM en Nederlandse Akkerbouw Vakbond) en Innovatie Veenkoloniën in samenwerking met Wageningen University & Research in Valthermond.
10-05-2018
Uitnodiging: Aardappeldag 31 mei
Tijdens de Veenkoloniale Aardappeldag staat de aardappel centraal. Zowel in de ochtend als in de middag wordt een mix van bestaande en nieuwe technieken gedemonstreerd die een bijdrage leveren aan de bestrijding van de aardappelopslag. De aardappelopslag veroorzaakt niet alleen veel werk, maar dreigt ook te leiden tot een sterke vermeerdering van aaltjes in de bodem.
09-05-2018
Stoere vrouw in de agrarische sector
Als medewerker van Innovatie Veenkoloniën ben ik erg nieuwsgierig hoe een boer regelgeving en wetten die op hem afkomen in de praktijk brengt en wat dat allemaal met zich meebrengt. Het vijfde interview van deze serie is met Annelous Groenwold, een stoere vrouw in de agrarische sector.
04-05-2018
Uitnodiging: Regiobijeenkomst Wedde
Regiobijeenkomst Wedde | Vrijdag 18 mei 2018, vanaf 15:00 uur bij Loonbedrijf Feunekes, Weddermarke 21, Wedde.