Actueel
04-06-2018
Terugblik: Veenkoloniale Aardappeldag
Op donderdag 31 mei vond dé veenkoloniale aardappeldag plaats. De dag is georganiseerd door de stuurgroep Plan van aanpak AM (Avebe, BO Akkerbouw, LTO Nederland, Werkgroep Zetmeelaardappelen, Stichting TBM en Nederlandse Akkerbouw Vakbond) en Innovatie Veenkoloniën in samenwerking met Wageningen University & Research in Valthermond.
10-05-2018
Uitnodiging: Aardappeldag 31 mei
Tijdens de Veenkoloniale Aardappeldag staat de aardappel centraal. Zowel in de ochtend als in de middag wordt een mix van bestaande en nieuwe technieken gedemonstreerd die een bijdrage leveren aan de bestrijding van de aardappelopslag. De aardappelopslag veroorzaakt niet alleen veel werk, maar dreigt ook te leiden tot een sterke vermeerdering van aaltjes in de bodem.
09-05-2018
Stoere vrouw in de agrarische sector
Als medewerker van Innovatie Veenkoloniën ben ik erg nieuwsgierig hoe een boer regelgeving en wetten die op hem afkomen in de praktijk brengt en wat dat allemaal met zich meebrengt. Het vijfde interview van deze serie is met Annelous Groenwold, een stoere vrouw in de agrarische sector.
04-05-2018
Uitnodiging: Regiobijeenkomst Wedde
Regiobijeenkomst Wedde | Vrijdag 18 mei 2018, vanaf 15:00 uur bij Loonbedrijf Feunekes, Weddermarke 21, Wedde.
24-04-2018
Praktijktesten 5G in Valthermond
Proefbedrijf ’t Kompas in Valthermond (onderdeel van Wageningen University en Research) wordt één van de zogeheten ‘5-G Field Labs’. KPN gaat in Valthermond samen met Wageningen University en Research, InnovatieVeenkoloniën, Provincie Drenthe, AB Drone, Agrifac en de gemeente Borger-Odoorn een pilot 5G met precisielandbouw uitvoeren.
23-04-2018
Crops for farmachemicals - InnovatieVeenkoloniën
Uit literatuuronderzoek blijkt dat aubergines veel verschillende soorten glyco-alkaloïden maken, die qua chemische structuur, een sterke verwantschap vertonen met steroïden. Projectleider Jan van Ee werkt samen met studenten van onze kenniswerkplaats (Terra MBO Emmen & Van Hall Larenstein) en telers aan het experimentele project 'Crops for farmachemicals'.