Over ons

Keten- en gebiedspartijen, onderzoek, onderwijs en overheden werken samen binnen de Stichting Innovatie Veenkoloniën. Samen werken we aan toekomstbestendige landbouw met een gezond verdienvermogen in het Veenkoloniale gebied. Hoe doen we dat? Dit doen wij door het uitvoeren van projecten en agrarisch ondernemers in het gebied informeren en ondersteunen bij het maken van keuzes voor een duurzame en toekomstbestendige bedrijfsvoering.

Doelstelling

Het doel van Stichting Innovatie Veenkoloniën is ” het bevorderen van Innovatie in de Veenkoloniale landbouw”. De activiteiten van de samenwerking leveren een bijdrage aan het verdienvermogen van het Veenkoloniale bouwplan van de toekomst. Als toetsingscriteria wordt de bijdrage aan klimaat, biodiversiteit, landschap, water, bodem en lucht gehanteerd. Dit sluit aan op het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Organisatie

Deelnemende partijen 

Er zijn een aantal partijen betrokken bij Innovatie Veenkoloniën en samen zijn projecten opgestart die bijdragen aan de doelen. Je kunt hier een actieve rol in spelen. Indien je geïnteresseerd bent in meer informatie over ons of onze projecten, neem dan vooral contact op. Wij komen ook graag bij je langs, maar in Valthermond langskomen kan natuurlijk ook!

Team

Het team van Innovatie Veenkoloniën heet u van harte welkom!

Programmabureau:

Kenniswerkplaats:

Innovatie Veenkoloniën Regiegroep

De Regiegroep Innovatie Veenkoloniën is eindverantwoordelijk voor (1) de realisatie van de beoogde en afgesproken doelen, (2) het toetsen van nieuwe initiatieven en projecten aan de doelen van het Innovatieprogramma en (3) het budget beschikbaar stellen.

Agenda voor de Veenkoloniën

Innovatie Veenkoloniën werkt nauw samen met de Agenda voor de Veenkoloniën. De Agenda voor de Veenkoloniën zet zich in voor een Natuurinclusief platteland en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Regiodeal Natuurinclusieve Landbouw. Voor meer informatie kun je hun website bezoeken.

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!