Agenda overzicht

ICM- velddag

Dinsdag 5 september wordt er in Vredepeel een ICM-velddag georganiseerd voor akkerbouwers, erfbetreders en andere belangstellenden. De dag wordt mede georganiseerd vanuit de PPS Akkerbouw op Zand en gaat vooral over het inzetten van ICM in de praktijk.

Programma

Er kan gekozen worden uit het ochtend- of het middagprogramma. Beide dagdelen zien er qua programma en inhoud hetzelfde uit. Het ochtendprogramma begint om 09.00 uur (inloop vanaf 08.30 uur) en het middagprogramma start om 13.30 uur (inloop 13.00 uur). Daarvoor of daarna kun je netwerken en genieten van een snack. De ICM-velddag start met een plenair gedeelte en daarna worden er 5 workshops gegeven waar je in kleine groepjes langs gaat (de inhoud hiervan wordt hieronder toegelicht).

Vervolgens wordt er plenair afgesloten met de vraag hoe ICM nu toegepast kan worden in de praktijk. Tijdens de workshops krijgen deelnemers vragen mee over welke keuzes ze zouden maken voor specifieke teeltsituaties en wordt inzichtelijk gemaakt welke consequenties deze keuzes hebben.

Workshops

Na de centrale opening worden er 5 workshops georganiseerd. Bij elke workshop wordt nagedacht welke mogelijkheden de 5 verschillende pijlers van ICM bieden:
1. Bouwplan (gewassen); gewasrotatie in tijd en ruimte, wat is een goede volgorde voor jouw situatie?
2. Robuuste rassen; kies je voor het ras met de hoogste opbrengst, of kies je voor resistenties tegen ziektes? Wat zijn jouw mogelijkheden?
3. Bodembeheer; hoe laat jij de bodem voor je werken?
4. Monitoring en evaluatie; welke beslissingsondersteunende maatregelen zet jij in?
5. Gerichte bestrijding; welke opties zijn er? Welke afweging wordt gemaakt bij de middelenkeus? En hanteer je schadedrempels?

Na de workshops wordt er met z’n allen nagedacht over hoe bovenstaande ICM-pijlers toe te passen op het bedrijf. Waar loop je tegenaan en wat zijn de ervaringen uit de praktijk?

Aanmelden kan via de volgende link: https://event.wur.nl/147100/subscribe?survey_id=156142&utm_source=webpower&utm_medium=email&utm_content=Button&utm_campaign=Nieuwsbrief%2014%20PPS%20Akkerbouw%20op%20Zand

Media

Aanmeld­formulier titel

  Organisatie


  Aanhef*

  Voornaam*

  Tussenvoegsels

  Achternaam*


  E-mailadres*

  Telefoonnummer*

  Opmerkingen

  Deel deze activiteit

  ICM- velddag

  DATUM
  05-09-2023

  TIJD
  9.00 – 16.00 uur

  ADRES
  Proeflocatie WUR open teelten
  Vredeweg 1C te Vredepeel

  THEMA’S
  – Bouwplan
  – Robuuste rassen
  – Bodembeheer
  – Monitoring en evaluatie
  – Gerichte bestrijding

   

  Inschrijven

  Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

  Neem contact met ons op!

  Innoveren doen we samen!

  Vragen en contact

  Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

  06 – 51 67 81 51

  06 – 55 39 87 71

  info@innovatieveenkolonien.nl

  Op de hoogte blijven

  Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!