Agenda overzicht

Groenbemesters dragen bij aan de bodemkwaliteit en klimaatweerbaarheid. De planten beschermen de bouwvoor tegen wind, regen en uitdroging. De levende wortels nemen vrije mineralen op uit de bouwvoor en voeden het bodemleven. De keuzes rondom groenbemesters, manier en tijdstip van vernietigen en het aanvullend stimuleren van bodemleven hebben invloed op de vertering en het vrijkomen van de opgenomen mineralen.

Demo met verschillende machines…

Meer weten over goed groenbemesterbeheer voor het komende voorjaar? Kom dan op woensdag 6 december naar de demo ‘Grip op groenbemesters’, op een perceel van DAW-demobedrijf Nieuw Altinge in Anderen. Na een introducerende presentatie van Christoffel den Herder van adviesbureau Ceres Horti Advice volgt een ronde door het veld, waarbij een aantal technieken en machines om groenbemesters mechanisch onder te werken worden getoond en besproken. Wat is het juiste moment om aan de slag te gaan en waarom?

En uitleg werking biostimulanten…

Aanvullend verzorgt Allard Jukema van Corteva een toelichting op de mogelijkheden van biostimulanten, waarmee in verschillende gewassen extra stikstof uit de lucht te binden zijn. Een methode die ook in groenbemesters kan worden toegepast. Hoe werkt het en wat mag je er van verwachten? Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze demo in Anderen!

Contact
Geertje Enting, 06-55766883, info@geertjeenting.nl

Aanmelden voor de velddemo kan hier. 

Vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) worden in samenwerking met loonwerkers velddemo’s georganiseerd. Het doel van de demo’s is om kennis uit te wisselen tussen loonwerkers en agrariërs op het gebied van een gezonde bodem en nutriënten benutting. Meer weten? Klik hier!

Aanmeld­formulier titel

  Organisatie


  Aanhef*

  Voornaam*

  Tussenvoegsels

  Achternaam*


  E-mailadres*

  Telefoonnummer*

  Opmerkingen

  Deel deze activiteit

  Duurzame landbouw demodag

  DATUM
  06-12-2023

  TIJD
  13.30

  ADRES
  Perceel DAW-demobedrijf Nieuw Altinge, gelegen tegenover Oldend 1A in Anderen

  THEMA’S
  – Bodem
  – Nieuwe gewassen
  – Onkruidbestrijding en gewasbescherming

  Inschrijven

  Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

  Neem contact met ons op!

  Innoveren doen we samen!

  Vragen en contact

  Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

  06 – 51 67 81 51

  06 – 55 39 87 71

  info@innovatieveenkolonien.nl

  Op de hoogte blijven

  Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!