Datum
01 juni 2017

Eerste Innovatiedag succes!

Op donderdag 1 juni heeft de eerste Innovatiedag in Valthermond plaatsgevonden; actueel en innovatief met masterclasses, proefveldbezoeken, bedrijfspresentaties en inspirerende sprekers.


Het mooie weer, ruim 300 bezoekers, netwerkpartners, een Kenniswerkplaats met vier onderwijsinstellingen en de masterclasses over aardappelmoeheid, rassenveredeling, vergroeningsexperimenten en drones; alles heeft bijgedragen aan een succesvolle dag vol inspiratie en perspectief voor een innovatieve landbouwtoekomst. Het programma van de dag werd door meerdere agrariërs aangegrepen om een punt te halen voor de continuering van hun spuitlicentie voor het thema ‘teelt’. 

Na een knallende opening met het binnenvliegen van een speciale postbus door een drone, gaf Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland zijn visie op de actuele ontwikkelingen in de landbouw in Nederland en meer specifiek in de Veenkoloniën. Zijn toespraak op klimaat, beleid en techniek kon rekenen op veel steun. De stands van de netwerkpartners zijn goed bezocht, en ook de Kenniswerkplaats heeft goede gesprekken gevoerd met bezoekers om praktijk-leren onder de aandacht te brengen.

Om 16u werd de middag feestelijk afgesloten met de bekrachtiging van de samenwerking tussen InnovatieVeenkoloniën in Valthermond en DroneHubGAE, het kenniscentrum voor onbemande luchtvaart op Groningen Airport Eelde. De bijbehorende intentieverklaring is ondertekend door de gedeputeerde Henk Jumelet namens de Agenda voor de Veenkolonien, gedeputeerde Henk Brink namens DroneHubGAE (gevestigd op Groningen Airport Eelde), de heer Johan Russschen namens InnovatieVeenkoloniën en door de heer Swierts namens Omni Drones Academy.

Met als passende afsluiter de première van het Veenkoloniaal aardappellied (zie de link links op deze pagina) was het een dag die wat ons betreft voor herhaling vatbaar is. Wilt u meer foto’s bekijken? Bezoek dan onze Facebook pagina.