Nieuws overzicht

Bestuurders de boer op

Na de gemeenteraadsverkiezingen zijn er een aantal nieuwe wethouders aangetreden in de gemeenten, die onderdeel uitmaken van Agenda voor de Veenkoloniën. Hoog tijd om met de nieuwe bestuurders de boer op te gaan en op de proefboerderij in Valthermond te laten zien wat daar allemaal gebeurd. Natuurlijk hebben ze ook gezien hoe de verschillende proeven worden uitgevoerd.

Een kennismaking met de Veenkoloniën

Maar voordat de kou werd getrotseerd, vertelden Peter Gelling (Agenda voor de Veenkoloniën), Tanja Beuling (Innovatie Veenkoloniën) en Gerard Hoekzema (PPO WUR) over de zaken die op het gebied van de Veenkoloniën afkomen en hoe er in Valthermond wordt samengewerkt. Een belangrijk aspect daarvan is natuurlijk hoe de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de landbouw impact hebben op de gemeenten in de Veenkoloniën. De groenblauwe dooradering, de regiodeal natuurinclusieve landbouw, het GLB en de gebiedsgerichte aanpak.

Onder de indruk

Ook hebben ze alles gehoord over de onderzoeken die op de proefboerderij plaatsvinden en hoe deze kunnen bijdragen aan de kansen en mogelijkheden voor de Veenkoloniën. De bestuurders waren onder de indruk van alles wat er in Valthermond gebeurd en kregen een goed beeld van de complexiteit van alles dat er op de landbouw in de Veenkoloniën afkomt. Reden te meer om de bijeenkomst af te sluiten met de uitnodiging dat de ook andere bestuurders en raadsleden van harte welkom zijn in Valthermond.

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!