Project overzicht

Boerderij van de Toekomst Veenkoloniën
Iedere regio heeft kansen en (on) mogelijkheden om met de uitdagingen van de toekomst om te gaan. Dat geldt zeker voor de Veenkoloniën, die zowel qua grondsoort, landschap en gewassen uniek zijn in Nederland. De vraag is: hoe ziet het Veenkoloniale landbouwbedrijf van de toekomst eruit, en hoe kunnen we de landbouw in het gebied voorbereiden op de toekomst?

Ontwerp
In samenwerking met een groep jonge boeren, gebiedsbelanghebbenden en gebiedsexperts (denk aan: coöperaties, adviseurs, waterschappen) brengen we de uitdagingen voor de akkerbouwer in 2030 in beeld, verkennen oplossingsrichtingen voor deze uitdagingen en brengen dit samen in een ontwerp voor een Boerderij van de Toekomst Veenkoloniën. Het project levert een plan op voor een vervolg en het ontwikkelt en toetst de commitment en eigenaarschap van gebiedspartijen.

Denk mee!
Om te zorgen dat iedereen de kans krijgt om mee te denken en zijn/haar ideeën te delen binnen dit project kan er contact worden opgenomen met Ramon Klaassens (ramon@innovatieveenkoloniën.nl of 06-22311893) of door te mailen naar boerderijvandetoekomst@wur.nl

Vervolg
De bedoeling is dat dit ontwerp in een vervolgproject wordt gerealiseerd, ontwikkeld en gedemonstreerd in een Fieldlab op het proefbedrijf in Valthermond. Het ontwerp zal zeker ook vernieuwende elementen bevatten waarvan de praktische toepasbaarheid en economische haalbaarheid nog niet bekend zijn. Dit zijn juist oplossingsrichtingen die in een Fieldlab tot ontwikkeling kunnen komen middels innovatieprojecten.

Aanmelden voor dit project

Dit project wordt gesteund door ELFPO: https://agriculture.ec.europa.eu/common-agricultural-policy/rural-development_nl

” In plaats van een deelonderwerp komen in dit project elementen uit alle innovatie thema’s samen in een ontwerp voor een toekomstbestendig akkerbouwbedrijf voor de Veenkoloniën. Het vanuit uitdagingen naar oplossingen denken vanuit een beeld perspectief maakt dit project zo leuk.”

Johan Booij, WUR Open Teelten

Media

PROJECTINFORMATIE

STARTDATUM
01-06-2021

EINDDATUM
31-03-2022

STATUS
Lopend

PARTNERS
– ANOG
– WUR
– Innovatie Veenkoloniën

PROJECTLEIDER

Johan Booij

De partners van dit project:

Aanmeld­formulier project titel

  Organisatie


  Aanhef*

  Voornaam*

  Tussenvoegsels

  Achternaam*


  E-mailadres*

  Telefoonnummer*

  Opmerkingen

  Deel dit project

  Gerelateerde projecten

  Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

  Neem contact met ons op!

  Innoveren doen we samen!

  Vragen en contact

  Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

  06 – 51 67 81 51

  06 – 55 39 87 71

  info@innovatieveenkolonien.nl

  Op de hoogte blijven

  Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!