Nieuws overzicht

Met 2 dagen uitstel hebben alle agrariërs in de Veenkoloniën hun gecombineerde opgave 2024 uiterlijk op 17 mei moeten indienen. Ook dit jaar weer een flinke klus, terwijl op het land ook nog volop werk te doen was.

Brons, zilver of goud

Het is en blijft een hele puzzel.  Wanneer je iets wijzigt, heeft het vaak invloed ook op andere onderdelen en kun je zomaar van zilver terugvallen naar de basis. Zo is de inschatting van vroeg rooien voor 1 september een maatregel waar je veel klimaatpunten en waarde voor kunt krijgen. Maar helaas, met een laat voorjaar zoals dit jaar het geval was, is het de vraag hoe reëel dit is.

Wijzigingen aanbrengen

Net als vorig jaar is dit een eerste aanmelding. In de loop van het seizoen kun je nog aanpassingen doen. Let op, een extra eco-regeling toevoegen kan niet meer.  Dat is ook waarom veel agrariërs maximaal de eco-regelingen invullen en in het seizoen kijken welke geschrapt moeten worden.

Niet rijk rekenen

Veel agrariërs hebben nog geen definitieve afrekening van 2023. Het is daarom zeker spannend hoe het dit jaar gaat. Immers je kunt zo niet leren van de opgave en beoordeling van het vorige jaar. Daarom de waarschuwing:  let op, reken je niet rijk, en houd goed in het seizoen de wijzigingen in de gaten. Wanneer het niet lukt een eco-regeling te halen, kun je zomaar terugvallen naar de basis.

Contact LNV

Alle ervaringen van afgelopen jaar hebben we verzameld en gaan we voor de zomer bespreken met LNV. Natuurlijk weten we niet wat er uit dit gesprek komt,  maar we hopen wel de complexiteit van het systeem en hoe dit uitpakt in de Veenkoloniën goed te kunnen duiden. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte via onze website en social media kanalen.

Goed groeiseizoen

Het groeiseizoen is lastig op gang gekomen en ook heftige regenbuien verrassen ons regelmatig. Dat is onzeker en hier probeer je zo goed mogelijk op te anticiperen, dat is ons vak. Het anticiperen op de regels van het GLB is zeker zo’n lastige klus en valt niet mee om er wat aan te veranderen. Daarom wensen wij jullie, als Innovatie Veenkoloniën een goed groeiseizoen met haalbare eco-regelingen en een goede beloning in brons, zilver of goud!

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!