Nieuws overzicht

Wacht niet te lang met het checken van je gecombineerde opgave.

In de landbouw weten we dat dingen soms anders lopen, dan in eerste instantie gepland. Wanneer dat veranderingen zijn in de gecombineerde opgave, wijzig deze dan tijdig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eco-regeling “vroeg rooigewas 1 september”. Stel dat dit door weeromstandigheden niet is gelukt, dan pas je dat aan in je gecombineerde aanvraag.  Op de site van RVO (https://www.rvo.nl/onderwerpen/glb-2023/aanmelding-aanpassen) lees je hier meer over.

Definitieve aanvraag

Tussen 15 oktober en 30 november moet je je definitieve aanvraag indienen op www.rvo.nl/nieuws/uw-definitieve-glb-aanvraag-2023-en-aanmelding-voor-2024.

Als Innovatie Veenkoloniën zijn we druk bezig met de voorbereidingen om agrariërs in de Veenkoloniën zo goed mogelijk te helpen hierin de juiste keuzes te maken. Dit voorjaar hebben we een stappenplan  gemaakt als hulpmiddel voor het indienen van de nieuwe gecombineerde opgaven binnen het GLB. Dit najaar zullen we je ook via onze site op de hoogte houden van de veranderingen.

Groot kennisnetwerk

Als Innovatie Veenkoloniën hebben we een groot kennisnetwerk. Hiermee kunnen we zo goed mogelijk in beeld te brengen wat de plussen en minnen zijn voor het Veenkoloniale bouwplan. Dit delen we ook met LNV. Hopelijk lukt het ons om LNV het belang te laten inzien om agrariërs in de Veenkoloniën te stimuleren te werken aan een toekomstbestendig Veenkoloniaal bouwplan

2024 nieuw jaar, nieuwe kansen.

In principe gaat in 2024 het indienen van de gecombineerde opgave hetzelfde als in 2023. Dus aanmelden in het voorjaar, definitieve aanvraag in het najaar.  Vanuit RVO wordt aangegeven dat ze hard werken aan nieuwe kaartlagen voor landschapselementen en bufferstroken.

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!