Nieuws overzicht

Verslag Digitale sessies Boerderij van de Toekomst Veenkoloniën

In de maand januari zijn er drie digitale meepraat sessies georganiseerd rondom het project Boerderij van de Toekomst Veenkolonien. Op 13 januari is er een sessie geweest speciaal gericht op de agrarische jongeren, op 17 januari een sessie voor alle agrarische ondernemers en 20 januari voor erfbetreders en adviseurs. Doel van de sessies was om de concept denkrichtingen van een ontwerp voor de Boerderij van de Toekomst te bespreken en te toetsen in de praktijk.

Uitdagingen in de praktijk
De sessies zijn in totaal door een kleine 50 mensen bezocht en hebben veel informatie opgeleverd voor het project. Duidelijk werd dat niet alle agrariërs in de Veenkolonien te maken hebben met dezelfde uitdagingen op hun bedrijf en zich daardoor niet altijd goed herkenden in het ontwerp.

Daarnaast werd duidelijk dat er veel verschil zit tussen ondernemers, met name hoe ze kijken naar de huidige en toekomstige uitdagingen voor hun bedrijf en de landbouw in de Veenkoloniën. Tijdens de verschillende sessies is er goed gekeken naar de spreiding en hoe groot de verschillen hierin zijn tussen de verschillende ondernemers. Dit is gedaan door middel van discussies, vragen en digitale polls. De uitkomsten van de verschillende werksessies zullen naast elkaar worden gelegd voor het verdere ontwerp van Boerderij van de Toekomst Veenkoloniën.

Creëren van een netwerk
In de aankomende maanden zal het project verder door lopen en zal het ontwerp concreter worden gemaakt. Belangrijk onderdeel hiervan is het creëren van een netwerk van boeren rondom het project, zodat de link met de praktijk voldoende is gewaarborgd. Mocht je hier meer over willen weten, of je aan wilden melden voor dat netwerk dan kan dat door een mail te sturen naar ramon@innovatieveenkolonien.nl.

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!