Nieuws overzicht

Een mooi programma op de Innovatiedagen op 3 en 4 juli

Ook dit jaar worden de Innovatiedagen weer georganiseerd, en wel op 3 en 4 juli. Een mooie samenwerking van de deelnemende partijen van Innovatie Veenkoloniën. Een samenwerking die agrariërs  in de Veenkoloniën en ver daar buiten wil helpen om stappen te zetten naar een toekomstbestendig bouwplan met een duurzaam verdienvermogen.

Ook dit jaar niet te missen

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het programma. Natuurlijk zijn er een groot aantal rassenproeven te zien. Maar ook actuele thema’s, zoals:  hoe om te gaan met bufferstroken en akkerranden en duurzaamheidsdemo’s.  En wat dacht u van het pytophthota monitoringssysteem, of hoe om te gaan met de aaltjesproblematiek in de uienteelt nu het gebruik van Vydate niet meer is toegestaan?

Kijkje in de toekomst

Met de titel “Boer zoekt toekomst” kan ook het project “Boerderij van de toekomst” niet ontbreken op de Innovatiedagen. Welk bouwplan ziet u voor de toekomst en welke mogelijkheden en onmogelijkheden ziet u hiervoor?

De toekomst begint nu

Met een demonstratie van de Ecorobotix, de inzet van tagetes, irrigatie en fertigatie in de uien  zien we dat de toekomst nu begint. Ontwikkelingen en innovaties gaan snel, een mooie kans om hier tijdens de Innovatiedagen kennis van te nemen.

De Veenkoloniën, een haalbare kaart

De aftrap van de Innovatiedagen is een bijeenkomst waar ons gebiedsplan “Een haalbare kaart” wordt gepresenteerd aan LNV en beide provincies. Een plan waarin de deelnemende partijen laten zien dat ze samen met de agrariërs in het gebied en de overheden de schouders eronder willen zetten om het Veenkoloniale bouwplan toekomstbestendig te maken en te voldoen aan de doelen zoals deze worden gesteld.  Kortom wij laten de boer graag de toekomst zien!

En nog meer…..

Het is mooi om te zien dat ook andere partijen steeds beter de proefboerderij in Valthermond weten te vinden. Zo zal er op 3 juli ’s middags een bijeenkomst van Fascinating zijn en wordt op 4 juli gevierd dat TBM 50 jaar bestaat.  Hierbij wordt de genodigden van de bijeenkomsten gelijk de mogelijkheid geboden om de Innovatiedagen te bezoeken, een mooie combinatie.

Ook burgers en buitenlui welkom

We sluiten de Innovatiedagen ’s avonds 4 juli af met een speciaal programma voor burger en buitenlui. Samen met de leerlingen van AOC-Terra laten we zien wat er allemaal in de landbouw speelt. Een mooie gelegenheid voor inwoners van de Veenkoloniën kennis de maken met de hedendaagse, maar ook toekomstige landbouw.

Tot op 3 of 4 juli

De Innovatiedagen zijn op 3 juli van 13 uur tot 21 uur te bezoeken en mocht u nog niet alles hebben gezien kom dan gerust op 4 juli van 9 tot 18 uur langs. Of neem uw “burger en buitenlui” buren mee op donderdagavond 4 juli van 18 tot 21 uur.  Graag tot dan!

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!