Nieuws overzicht

Europa in het Noorden

Om het noorden van Nederland, in zowel Den Haag als Brussel, onder de aandacht te brengen zijn er vanuit het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) lobbyisten aangesteld. Op dinsdag 6 december mochten wij vanuit Innovatie Veenkoloniën de ontwikkelingen in de landbouw onder de aandacht brengen. En dat is een uitdaging in deze roerige tijd, waarin veel op de landbouw afkomt vanuit zowel Europa als Den Haag.

Veel verteld

Op basis van de Noordelijke lobby-agenda hebben we verschillende punten kunnen aanstippen zoals het opwekken van groene energie dat op veel landbouwbedrijven gebeurd. Maar ook de waarde van de landbouw voor het landelijk gebied en de impact van klimaatverandering zijn aan de orde gekomen. Natuurlijk is ook het GLB en 7e actieprogramma aan de orde gekomen en de wir-war van regelgeving die dit teweeg brengt.

Over een half jaar terugkomen

Het was een interessant gesprek en hopelijk hebben de lobbyisten een goed inzicht gekregen over de impact die de Europese en landelijke regelgeving heeft, op het Veenkoloniale gebied. En omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden hebben we ze uitgenodigd om over een half jaar nog een keer terug te komen om het mooie landbouwgebied in de Veenkoloniën met eigen ogen te aanschouwen.

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!