Nieuws overzicht

Delphy in het kort

Bij Delphy werken meer dan 250 toegewijde medewerkers, verspreid over diverse locaties in Nederland en wereldwijd. Samen delen we één gemeenschappelijk doel: ‘We Make Growers Better’. Delphy staat bekend als een toonaangevend kennisbedrijf, toegewijd aan een gezonde, succesvolle en duurzame teelt. Met wereldvoedselzekerheid als ons hoofddoel, leveren we een actieve bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Onze expertise bestrijkt alle plantaardige sectoren, zowel nationaal als internationaal.

 Wat bieden wij in de Veenkoloniën?

In het Veenkoloniale gebied is met name het team Akkerbouw Noordoost actief. Dit team, met een kantoor in Assen, bedient met ongeveer 10 medewerkers het oostelijk zandgebied, inclusief de Drents/Groningse Veenkoloniën. Het team biedt teelttechnisch en strategisch advies aan akkerbouwbedrijven, gericht op het maximaliseren van bedrijfsprestaties op een gezonde, innovatieve en toekomstbestendige manier. Naast het geven van advies, wordt er ook onderzoek verricht, zowel voor eigen kennisontwikkeling als voor externe opdrachtgevers.

Onafhankelijkheid staat voor Delphy altijd voorop. Delphy Akkerbouw en Vollegrondsgroenten heeft een landelijke dekking in Nederland. Het team in Assen kan daarom voor extra kennis en ervaring een beroep doen op collega’s uit andere akkerbouwteams of op de centrale organisatie in Wageningen.

 

Delphy en Stichting Innovatie Veenkoloniën

Wij zijn gaan participeren in de Stichting Innovatie Veenkoloniën, omdat wij achter de doelstellingen van de stichting staan. Wij vinden het belangrijk om met een zo breed mogelijke samenwerking van diverse partijen te proberen die doelstellingen te realiseren en  innovatie écht op de kaart te zetten. Het verdienvermogen van de Veenkoloniale boeren staat onder druk, wat jarenlang heeft gewerkt is niet meer toekomstbestendig. Dagelijks helpen wij Veenkoloniale akkerbouwers met het optimale uit hun gewas en uit hun bouwplannen te halen, maar via actieve deelname aan deze stichting kunnen we dat ook vanuit een ander perspectief en samen met andere partijen doen.

 

Wij kennen de regio, de akkerbouwers en de uitdagingen die er liggen, wij zien volop mogelijkheden voor de toekomst, dus graag leveren wij ook onze bijdrage via Innovatie Veenkoloniën!

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!