Nieuws overzicht

Liefde voor de Veenkoloniën

De eerste keer dat ik in de Veenkoloniën kwam dacht ik, ik pak direct de eerste de beste bus terug naar Groningen, waar ik aan het van Hall milieukunde studeerde. Dat kale uitgestrekte landschap met dorpen, die je meer een lange straat dan een dorp kunt noemen. Gelukkig is mijn liefde voor de Veenkoloniën in de afgelopen 37 jaar flink gegroeid en ben ik de ruimte en weidsheid steeds meer gaan waarderen. Niet in de laatste plaats, doordat ik samen met mijn man Dirk Jan en zoon Rik veel uitdagingen zie voor ons mooie Veenkoloniaal akkerbouwbedrijf.

De uitdagingen voor veel boeren in de Veenkoloniën

Het nieuwe GLB, het 7e actieprogramma Nitraatrichtlijn en niet in de laatste plaats de maatschappelijke druk. Hoe mooi is het dat binnen Innovatie Veenkoloniën zowel overheden als LNV, provincies, waterschappen en ook belangrijke ketenpartijen, zoals Avebe, Cosun en Agrifirm, met elkaar willen samenwerken. Waarbij ik ook zeker de kennis- en adviespartners en het onderwijs niet onbenoemd wil laten. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij door te kijken hoe we de samenwerking kunnen formaliseren en gezamenlijk de uitdagingen in de Veenkoloniën op te pakken.

De kansen

In dit mooie karakteristieke landschap zie ik ook zeker kansen. Precisie landbouw en robotisering zijn toepassingen die goed tot zijn recht kunnen komen op onze uitgestrekte, bijna kaarsrechte percelen. Zo zijn er ook ketenpartijen die echt geworteld zijn in het gebied en boeren met een nuchtere maar ondernemende kijk op de landbouw. Ook vinden we in dit gebied een proefboerderij, midden in het Veenkoloniale gebied. Een plek waar kennis en innovatie samenkomen. Ook de plaats waar 2 juni a.s. de Innovatiedag plaatsvindt en ik u graag ontmoet. Waar ziet u de kansen en uitdagingen voor de Veenkoloniën?

Tanja Beuling

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!