Nieuws overzicht

WUR (Wageningen University & Research) Open Teelten draagt via onafhankelijk onderzoek bij aan innovatie- en kennisontwikkeling in de akkerbouw, groene ruimte, vollegrondgroente en bomen & fruit. Dat doen ze op nationaal en internationaal niveau, maar door verschillende proefbedrijven ook op regionaal niveau. Ze stellen zich graag aan je voor!

Midden in de landbouwsamenleving

Proefbedrijf ’t Kompas in Valthermond heeft een veenkoloniaal bouwplan, maar er worden ook gewassen als cichorei en ui geteeld. En dankzij de praktijklessen aan Terra MBO en het faciliteren van de Innovatie Veenkoloniën staat de WUR in Valthermond midden in de landbouwsamenleving.

Uniek samenwerkingsverband

“In onze ogen is de Innovatie Veenkoloniën een uniek samenwerkingsverband. Nergens anders in Nederland zie je dat alle (landbouw)partijen zo samenwerken om de landbouw in het gebied naar een hoger niveau te tillen. In de veenkoloniën voel en zie je de samenwerkingsgezindheid ook echt. Het is een gebied met een heel eigen gezicht.

‘Mooi dat we het met z’n allen doen’

“Als WUR Open Teelten kunnen we niet ontbreken in dat samenwerkingsverband. We delen onze kennis graag in het innovatiecentrum met als doel om de landbouw in de veenkoloniën niet alleen te verbeteren, maar ook te ontwikkelen. Mooi dat we dat hier met z’n allen doen. “

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!