Nieuws overzicht

Gedeputeerden Drenthe maken kennis met de Veenkoloniën

Afgelopen donderdag kwamen de twee nieuwe gedeputeerden van Drenthe, Egbert van Dijk (gedeputeerde Natuur en Landschap) en Jisse Otter (gedeputeerde Landbouw en Stikstof), samen met een aantal ambtenaren naar Innovatie Veenkoloniën voor een kennismaking.

Na een hartelijk welkom door Marleen de Rond (voorzitter Innovatie Veenkoloniën) werden ze meegenomen in de kansen die de Veenkoloniën aan Drenthe bieden. Daarbij werd benadrukt dat de Veenkoloniën zowel in Drenthe als in Groningen liggen en er voor de ondernemende agrariërs geen provinciegrens bestaat. Zeker niet als we het hebben over de aanpak van het gebiedsgerichte beleid. Ook de samenwerking tussen overheden, keten en gebiedspartijen werd benadrukt in de – te intensiveren- samenwerking tussen de Agenda voor de Veenkoloniën en Innovatie Veenkoloniën.

Afsluiting in het veld

Het (te korte) bezoek werd vanzelfsprekend afgesloten ‘in het veld’. Daar zagen, en hoorden, ze in de praktijk over de uitdagingen voor het Veenkoloniale bouwplan van de toekomst. Een uitdaging waarbij we als Innovatie Veenkoloniën graag samenwerken met de provincies en gemeenten in de Veenkoloniën.

Een langer bezoek

We hebben ze van harte uitgenodigd om gauw nog eens terug te komen voor een langer bezoek. En hopen dat we binnenkort ook de landbouwgedeputeerde van Groningen, Henk Emmens, mogen begroeten! Zo kunnen we onze landbouwkundige kennis (blijven) delen met de beleidmakers in Drenthe én Groningen.

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!