Nieuws overzicht

Autonoom vooruitboeren op de Innovatiedag 2022

Op donderdag 2 juni 2022 heeft de Innovatiedag plaatsgevonden op proefboerderij ’t Kompas in Valthermond. De weken voorafgaand aan de dag was hard gewerkt om de dag tot een succes te maken. Zelfs het weer was goed geregeld! Op de dag zelf waren de organisatoren, standhouders, sprekers en catering al vroeg aanwezig voor de opbouw. Het weer was super, waardoor iedereen er erg veel zin in had!

Gericht op de toekomst van boeren

Het thema van deze dag was ‘ Autonoom vooruitboeren’. Een thema volledig gericht op de toekomst van boeren. Bij de verschillende rondgangen konden de boeren een kijkje nemen in de toekomst. Rond 9.15 waren de gedeputeerden Henk Jumelet (provincie Drenthe) en Johan Hamster (provincie Groningen) aanwezig voor de opening van de dag. De nieuwe programmanager Tanja Beuling, vroeg de gedeputeerden naar hun visie op de toekomstige landbouw in de Veenkolonien. Vervolgens nam bedrijfsleider Gerard Hoekzema (WUR) de gedeputeerden mee ‘naar de toekomst’ met een rondleiding langs de innovaties.

Verschillende rondgangen

Ook de andere aanwezigen konden, tijdens de verschillende rondgangen, kennis maken met de technische ontwikkelingen. Robottrekkers die met nauwkeurige precisie onkruid van het gewas kunnen scheiden, waardoor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en arbeid flink kan worden verminderd. En met een trekker, die zonder bestuurder kon rijden, werd autonoom vooruitboeren zeer letterlijk in de praktijk gebracht.

Bedrijvenmarkt

Op de bedrijvenmarkt waren veel bedrijven aanwezig die lieten zien hoe zij de toekomstige landbouw in de Veenkoloniën zien. Dit was tussen de rondgangen door een mooie, centrale plek om elkaar te spreken en te ontmoeten. Na twee jaar van afwezigheid, was de Innovatiedag dé plek om de draad weer op te pakken en met elkaar vooruit te boeren in de Veenkoloniën.

Een geslaagde dag

Wij als organisatie kijken terug op een zeer geslaagde en informatieve Innovatiedag 2022 en bedanken alle aanwezigen voor hun komst en de bedrijven voor hun aanwezigheid en interessante verhalen!

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!