Nieuws overzicht

Heb je je bouwplan voor 2023 al rond?

Het nieuwe GLB, het 7e actieprogramma nitraatrichtlijn en de invoering van de derogatiebeschikking maken het invullen van het bouwplan 2023 tot een echte uitdaging.

Een uitdaging

Wat mag nu wel en niet worden bemest, welke gewassen worden aangemerkt als vanggewas of rustgewas. Maar ook vragen als: geldt deze regel voor mijn gehele bedrijf of moet ik dit per perceel bekijken? Wat is het verschil tussen de waarde? De punten maken het er niet makkelijker op.

Het voorjaar komt eraan!

Het is nu nog grauw en grijs buiten, maar het voorjaar komt eraan. Dan gaan we weer volop aan de slag in het veld. En is onze prioriteit om alle gewassen weer netjes in de grond te krijgen. Naar na de voorjaarswerkzaamheden komt 15 mei al snel dichterbij. De datum van het melden voor de gecombineerde opgave. Daarom de tip vanuit Innovatie Veenkoloniën om nu al op de site van RVO te kijken en of naar de verschillende voorlichtingsbijeenkomsten te gaan zodat je een beeld krijgt van wat het betekent voor jouw bedrijf.

Landschapselementen en bufferstroken

Op de site van RVO www.rvo.nl/onderwerpen/glb-2023 is veel informatie te vinden en kun je ook “oefenen” met de Simulatietool. Daarvoor is het wel belangrijk dat je je bouwplan in beeld hebt zodat je deze kunt invoeren. Ook het registreren van de landschapselementen en het beoordelen van de bufferstroken is een belangrijke stap en een flinke klus.

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!