Project overzicht

Het nieuwe GLB begint steeds meer vorm te krijgen, maar ook in de Veenkolonien staan er nog veel vragen open. Met het project “  Een waardevol Veenkoloniaal landschap” willen de samenwerkende partijen binnen Innovatie Veenkolonien agrariërs  in de Veenkolonien ondersteunen met het maken van de juiste keuzes in het kader van het nieuwe GLB. Het project is onderdeel van het subsidieproject “Meer waarde in de Veenkolonien door Innovatieve samenwerking”.

GLB- Waarde verzilveren in de Veenkolonien

De komende maanden ligt er voor de agrariërs in complexe opgave hun bouwplan in te vullen om zodoende in aanmerking te komen voor de basispremie of te gaan voor brons, zilver of goud. Het tijdspad is kort en daarom is het projectteam volop aan de slag gegaan om de ingewikkelde puzzel voor de agrariërs zou goed mogelijk te leggen.

Stappenplan

Naast goed te kijken welke regels van toepassing zijn voor het Veenkoloniale bouwplan en welke kansen er liggen voor het behalen van de hoogste waarde wordt gekeken of we stappenplan kunnen maken. Daarnaast puzzelen we hoe we in het korte tijdsbestek zo goed mogelijk zoveel mogelijk agrariërs kunnen helpen. Daarbij kijken we natuurlijk naar het grote netwerk dat we hebben als deelnemende partijen die allemaal op het boerenerf komen.

Plussen en minnen

Natuurlijk is het behalen van brons, zilver en goud niet alleen winst. Ook betekenen keuzes iets voor het saldo van de gewassen in het Veenkoloniale bouwplan. Het is dan ook mooi dat Alfa accounts ook deelneemt aan dit project en bekijkt hoe we naast de plussen ook de minnen in beeld kunnen krijgen.

Korte lijntjes LNV

Medewerkers van LNV zijn afgelopen jaar al 2 keer op bezoek geweest bij Innovatie Veenkolonien waarbij intensief gesproken is over de effecten van het nieuwe GLB voor de Veenkolonien. Gedurende het project zullen we vanzelfsprekend de lijn richting LNV warm houden en zorgen dat dat de problemen die we tegenkomen in de Veenkolonien ook landen bij LNV.

Kop d’r veur

De materie is taai en het tijdspad kort, kortom een enorme uitdaging. Die gaan we graag aan binnen Innovatie Veenkolonien. Op deze site houden we u graag op de hoogte op de hoogte van de ontwikkelingen.

Media

PROJECTINFORMATIE

Startdatum:
01-01-2023

Einddatum:
01-03-2025

Status:
Lopend

PARTNERS
Agrifirm
Alfa
AND
Avebe
LTO Noord
Cosun
HLB
WUR
ANOG

In samenwerking met:

Deel dit project

Gerelateerde projecten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!