Nieuws overzicht

Haperend gereedschap

De tijd van oogsten breekt weer aan. De eerste wintergranen worden geoogst, er is dan niets vervelender wanneer de combine hapert en er niet geoogst kan worden. Zeker wanneer het weer tegenzit en er regen op komst is. Ook het ministerie van LNV heeft last van ‘haperend gereedschap’ als het om het nieuwe GLB gaat. Toch staat er al veel (voorlopige) informatie online en is het mogelijk de simulatie-tool uit te proberen.

Simulatietool

Op de site van RVO is te lezen dat de simulatie-tool uitgeprobeerd kan worden. De tool biedt de mogelijkheid om uit te rekenen hoe je met je eigen bouwplan zo optimaal mogelijk gebruik kan maken van de nieuw GLB- gelden.  Het is zeker de moeite waard om alvast een kijkje te nemen op de volgende website: https://www.rvo.nl/onderwerpen/glb/het-nieuwe-glb/eco-regeling#de-simulatietool  Het is wel goed je te beseffen dat voor deze tool ook nog heel wat reparatiewerk nodig zal zijn bij RVO.

Race tegen de klok

Net als bij onze oogstwerkzaamheden, wanneer er slecht weer op komst is, is het voor LNV en RVO een race tegen de klok. Niet voor niets hebben verschillende instanties gepleit voor uitstel. Hoe het afloopt is op dit moment nog moeilijk in te schatten. Wel is het van belang om van de ontwikkelingen op de hoogte te blijven en deze in de gaten te houden. Bij de verschillende partners binnen Innovatie Veenkoloniën is informatie te vinden over de laatste stand van zaken. Het webinar van ANOG geeft een goed beeld van de systematiek en werking van de tool. Hier is het webinar terug te kijken: https://anog.nl/glb

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!