Nieuws overzicht

Het Provinciaal Programma Landelijk Gebied hinkt op twee benen in de Veenkoloniën

Zowel Groningen als Drenthe zijn razend druk om op 1 juli 2023 een plan in te dienen in het kader van het Nationaal Programma Landelijk Gebied.

Verschil in aanpak

De provincie Drenthe heeft daarvoor in vier dagen met een groot aantal gemeenten, landbouw- en natuurorganisaties besproken hoe dit vorm zou moeten krijgen. Ook Innovatie Veenkoloniën was daar, op zowel bestuurlijk als ambtelijk niveau, van de partij. De resultaten van deze bijeenkomsten worden de komende tijd verwerkt. Daarbij werd gewerkt met deelgebieden waarbij de Drentse Veenkoloniën in verschillende deelgebieden viel.
In Groningen is in september gestart met een inventarisatie van de opgaven en mogelijke oplossingsrichtingen en gesprekken met verschillende gebiedspartijen, waaronder gemeenten, waterschappen, belangenorganisaties en ketenpartners. De bedoeling is dat de komende tijd dit verder wordt uitgewerkt binnen de deelgebieden. Eén van die deelgebieden is de Groningse Veenkolonien.

Samenwerken

Bij beide provincies hebben we erop aangedrongen om vanuit het landbouwperspectief de Veenkolonien als 1 gebied te benaderen en daarbij samenwerking en afstemming met elkaar te zoeken. Natuurlijk willen we daar als Innovatie Veenkoloniën onze input voor blijven leveren. Want als je niet op twee benen hinkelt maar met twee benen springt, kom je verder.

Voor meer informatie over het proces in Groningen en Drenthe, zie de websites van de beide provincies:
https://www.provinciegroningen.nl/actueel/dossiers/stikstof/gebiedsproces-transitie-landelijk-gebied/
https://www.provincie.drenthe.nl/algemene-onderdelen/provinciaal-programma-landelijk-gebied/

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!