Nieuws overzicht

Lancering Biodiversiteitsmonitor Akkerbouw

Afgelopen week is de Biodiversiteitsmonitor Akkerbouw gelanceerd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde Tineke de Vries, voorzitter LTO vakgroep akkerbouw het eerste exemplaar aan Jan Kees Goet, secretaris generaal bij LNV.

De biodiversiteit meetbaar maken

BO-akkerbouw, Provincie Groningen, Rabobank en WWF NL hebben, vanuit verschillende perspectieven, een gezamenlijke ambitie om de biodiversiteit in de akkerbouw te herstellen. Hiervoor hebben ze de Biodiversiteitsmonitor Akkerbouw (BMA) ontwikkeld. Deze monitor maakt de prestaties voor biodiversiteit meetbaar op basis van een samenhangende set Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s). Lees hier meer over op de sitie van de BO-akkerbouw over de BMA www.bo-akkerbouw.nl/kennis-en-innovatie/pps-biodiversiteitsmonitor-akkerbouw.

De Veenkoloniën als voorloper

Met het project ‘Innovaties Biodiversiteit Veenkoloniën’ hebben ANOG en de AND, samen met boeren, verschillende maatregelen getoetst voor de berekening van de monitor en zijn de lokale biodiversiteit en perspectieven in beeld gebracht. De resultaten van het project zijn als input gebruikt voor de ontwikkeling van de BMA.

Kans als eco-regeling

Tijdens de lancering discussieerde de zaal, onder leiding van Andre Hoogendijk directeur BO-akkerbouw, met de verschillende betrokken partijen en LNV over hoe de BMA als Eco-regeling onder het nieuwe GLB toegepast zou kunnen worden. Een mooie kans om de eco-regelingen goed te laten aansluiten bij de praktijjk. Al vergt het nog wel wat overtuigingskracht om LNV ook zover te krijgen.

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!