Nieuws overzicht

Het gebiedsplan van Innovatie Veenkoloniën is bijna klaar. Samen met Schuttelaar  & Partners hebben we hard gewerkt om de opgaven in beeld te brengen en met agrariërs, experts en stakeholders. Zo kunne we in het gebied kijken welke maatregelen kunnen worden opgepakt.

Gewoon boerenverstand

De uitdaging was om de maatregelen zo praktisch mogelijk te houden. Waarbij de focus ligt op wat agrariërs kunnen doen om de kwaliteit van water, bodem en biodiversiteit te verbeteren. Daarbij is van belang wel oog te hebben voor toekomstige ontwikkelingen en een duurzaam verdienvermogen. Dat is een uitdaging, maar met gezond boerenverstand en denkkracht vanuit de deelnemende partijen ligt er een goed plan.

Provinciale gebiedsprocessen

Zowel de provincie Groningen als Drenthe zijn bezig hun provinciaal programma landelijk gebied vorm te geven. Daarvoor organiseert de provincie Groningen in de verschillende deelgebieden toekomstsessies. Zo was er gisteravond (9 april) de toekomstsessie Veenkoloniën in Pekela. Ook daar werd gekeken naar de opgaven en mogelijke maatregelen.

Elkaar versterken

Tijdens de bijeenkomst is een korte presentatie gegeven van de totstandkoming van het gebiedsplan van Innovatie Veenkoloniën. Het is mooi om te zien hoe serieus de provincie Groningen de activiteiten binnen Innovatie Veenkoloniën waardeert. Veel maatregelen, uit het plan van Innovatie Veenkoloniën, worden door de provincie Groningen omarmt en meegenomen in hun provinciale plan. Zo kunnen beide gebiedsprocessen elkaar versterken. Hopelijk zien we binnenkort ook dat de provincie Drenthe aan deze versterkingsoperatie wil meedoen. Om zo met elkaar de kansen en mogelijkheden in de Veenkoloniën op de kaart zetten!

Wij nemen de uitdaging aan

Natuurlijk gaan we als Innovatie Veenkoloniën door. Tijdens de Innovatiedagen op 3 en 4 juli zal ons gebiedsplan aan beide provincies en LNV worden aangeboden. Daarmee laten we zien dat met de juiste aanpak, een goede samenwerking van keten-, kennis en gebiedspartijen én gezond boerenverstand, de doelen voor de Veenkoloniën behaald kunnen worden. De deelnemende partijen van Innovatie Veenkoloniën gaan graag samen met de agrariërs, deze uitdaging aan

 

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!