Nieuws overzicht

Subsidiemogelijkheden vanuit het GLB

Vanuit het GLB worden per 1 september verschillende subsidieregelingen opengesteld. Deze zijn allemaal gericht op het verduurzamen van de landbouw en toekomstbestendig te kunnen boeren.

Geïntegreerde gewasbescherming

Zo is er een subsidieregeling “Geïntegreerde gewasbescherming”. Met deze regeling kan met subsidie maximaal 2 nieuwe machines worden aangeschaft voor mechanische onkruidbestrijding. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een messenwals, messenrol, schijveneg, rotorkopeg en ecoploeg. Voor de aanschaf van machines voor mechanische onkruidbestrijding is het subsidiebedrag in totaal € 3,5 miljoen. Dit bedrag wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst. Komt het aantal aanvragen boven het beschikbare budget? Dan sluit de aanvraagperiode en wordt er op de dag van de sluiting geloot welke aanvragen van die dag in behandeling worden genomen.

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl/subsidies-financiering/geintegreerde-gewasbescherming.

GLB kennisvouchers

Ook kunnen via www.rvo.nl/onderwerpen/glb-kennisvouchers, GLB kennisvouchers worden aangeschaft. Hiermee kun je, samen met een (erkend) adviseur, kijken welke stappen er binnen het bedrijf kunnen worden gezet om het bedrijf en de bedrijfsvoering te verduurzamen. Voor de verschillende kennisvouchers is een flink budget gereserveerd. Ook deze worden beoordeeld op basis van binnenkomst.

Niet geschoten is altijd mis

De ervaring leert dat het een uitdaging kan zijn om in te loggen bij RVO en het spannend is of alles goed gaat. Maar gelet op de regelingen zeker de moeite waard voor agrariërs in de Veenkoloniën om de stap te wagen. Neem een kijkje op de site, lees de voorwaarden door, kijk alvast welke gegevens nodig zijn en waag te stap. En ook al voelt het misschien een lot uit de loterij, niet geschoten is altijd mis.

 

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!