Nieuws overzicht

Beregenen op maat

Donderdag 19 mei was er een bijeenkomst over beregenen op maat georganiseerd door project TIP. Met een droge periode van bijna 2 maanden achter de rug, sloot het onderwerp mooi aan bij de actualiteiten. Johan Booij gaf een algemene introductie over vochtbeschikbaarheid in relatie tot bodem en gewas. Ook gaf hij een voorbeeld van het berekenen van een adviesgift voor specifieke bodems en gewassen.

Bodemvochtsensoren

Fred Kool presenteerde vervolgens de uitkomsten van een vergelijkingstest tussen bodemvochtsensoren. Deze test is uitgevoerd door NPPL in 2021 en heeft hierbij ook zijn ervaringen met ons gedeeld. De vergelijkingstest wordt vanuit NPPL ook in 2022 opnieuw weer uitgevoerd.

Irrigatie Advies app

Daarna demonstreerde Johan Booij de Irrigatie Advies app op Farmmaps. Dit is een app die op basis van bodem, perceel- en weerdata een gewas en perceel specifiek advies geeft, rekening houdend met de weersvoorspelling. Als laatste gaf Nicole Bartelds een presentatie over de mogelijkheden voor plaats specifiek beregenen op basis van bodemscans. Meer weten over dit onderwerp of alles nog eens rustig nalezen? Op de projectpagina van TIP zijn de presentaties te vinden.

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!