Nieuws overzicht

Bodemmanagement & stikstofkringloop

Ruim 300 geïnteresseerden hadden zich ingeschreven voor het webinar ‘bodemmanagement en stikstofkringloop’. Dit webinar vond plaats op 21 december 2021.

Everhard van Essen van Aequator Groen & Ruimte en Geert-Jan van der Burgt, zelfstandig onderzoeker en werkend voor Wageningen UR, SPNA en Louis Bolk Instituut waren onze experts aan tafel. Zij vertelden waar je op bedrijfsniveau aan kunt sleutelen binnen de stikstofkringloop. Omdat de kunstmestprijzen momenteel hoog liggen, zijn veel boeren geïnteresseerd hoe je op een andere manier stikstof kunt aanvoeren en in de bodem houdt. Geert-Jan en Everhard gingen in op diverse maatregelen die je kunt treffen op het gebied van bemesting, bodembeheer en gewaskeuze.

Naast de theorie gaven zij ook praktische handvatten om je management aan te passen. Bijvoorbeeld op het gebied van vruchtvolgorde &-wisseling, teeltplan, groenbemesters, graslandvernieuwing, nieuwe gewassen, bemesting, vlinderbloemigen, klaver doorzaaien, grondruil.

Dempresentatie van dit webinar was in handen van Tjeerd Hoekstra van LTO Noord.

Hier kun je het webinar terugkijken: Webinar Bodemmanagement en stikstofkringloop

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!