Nieuws overzicht

Agrariërs helpen met juiste keuzes binnen het nieuwe GLB

De oogst is begonnen, er staat bijna geen graan meer in het veld en ook de eerste aardappelen worden al gerooid. Ook binnen de Stichting Innovatie Veenkoloniën willen we graag gaan ‘oogsten’. Maar helaas is het druk bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en hierdoor laat de beoordeling van de subsidieaanvraag ‘Samenwerking voor Innovaties in de Veenkolonien’ op zich wachten. Een subsidieaanvraag die we gezamenlijk met de partners van Innovatie Veenkolonien hebben ingediend.

Veel creativiteit en gepuzzel

Toch zijn we al druk bezig met de voorbereiding van de projecten die op stapel staan. Zo is het binnen het project ‘Een waardevol Veenkoloniaal landschap’ de bedoeling om de agrariërs in de Veenkolonien te helpen de juiste keuzes te maken in het nieuwe GLB. Samen met de ketenpartijen, adviseurs en collectieven willen we dit najaar de mogelijkheden zo goed mogelijk op een rijtje zetten en zo te komen tot de best passende adviezen. Welke keuzes kan je binnen het Veenkoloniale bouwplan het beste maken om aan de conditionaliteiten (verplichtingen)te voldoen en welke extra inspanning je moet leveren om in aanmerking te komen voor goud, zilver of brons binnen de eco-regeling. Daar ligt een grote uitdaging, omdat de regelingen nog (steeds) niet duidelijk zijn en het veel creativiteit en gepuzzel vergt om te komen tot de juiste keuze.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Maar zoals het spreekwoord zegt ‘alleen ga je sneller maar samen kom je verder’, willen we binnen Innovatie Veenkoloniën samen vooruitboeren en zetten we alles op alles om met elkaar de agrariërs zo goed mogelijk te helpen bij het maken van de keuzes en de ‘oogst’ van de van de GLB-gelden.

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!