Nieuws overzicht

Geen verplichting rustgewas en groenbemester

Wanneer een perceel voor meer dan 50% uit veen bestaat, wordt het door RVO aangemerkt als veengrond voor de meststoffenwet en het GLB. Hierdoor geldt op deze percelen niet de verplichting van de rustgewassen en het inzaaien van een groenbemester. Deze regels gelden alleen op zand- en lössgronden.

Veengrond

Ook al is het veen in de Veenkoloniën grotendeels verdwenen, toch zijn er percelen die worden aangemerkt als veengrond. Check daarom de grondsoort van je percelen. Er zijn drie manieren om te ontdekken of een perceel voor meer dan 50% uit veengrond bestaat en dus als veengrond wordt aangemerkt:

Veenkoloniale vlog

De spelregels zijn niet altijd even helder. Innovatie Veenkoloniën volgt de ontwikkelingen op de voet. Met de Veenkoloniale vlog en berichten op de website houden we jullie zo goed mogelijk op de hoogte. Dus volg ons op social media en op onze website www.innovatieveenkolonien.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!