Nieuws overzicht

Drie schoffels met camerabesturing gaan de uitdaging aan

Op 21 september stonden drie schoffels klaar met elk een andere cameratechniek. Speciaal voor deze velddemo had het Kompas in Valthermond een perceel ingezaaid met een groenbemester, Japanse haver. Het perceel is in bochtjes ingezaaid om deze camera’s extra uitdagingen mee te geven. In deze tijd waarin het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen onder druk staat, is het van belang om kennis te maken met alternatieven.

Extra uitdagingen

Ruim 50 bezoekers zagen hoe de drie slimme schoffels door het bochtige parcours gingen. Gerard Hoekzema van OT Valthermond geeft aan: “De zandgrond in Valthermond geeft extra uitdagingen als het gaat om schoffelen, maar de slimme schoffels zijn beter rijvolgend en schoffelen nauwkeuriger zodat er weinig handarbeid meer nodig is.”

Christoffel den Herder (Ceres HortiAdvice) vult aan dat zandgrond best uitdagend is voor de schoffels om de rijen te volgen vanwege de weerstand die er van nature zit. Hij ziet wel verschillen in de camerasystemen.

 

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!