Nieuws overzicht

Maandag 26 februari loopt de vergaderzaal in Valthermond vol met deelnemende partijen van Innovatie Veenkoloniën. De voorbereidingen voor de Innovatiedagen van 2024 zijn begonnen en de datums zijn geprikt.

 

De datum geprikt

Dit jaar zullen de Innovatiedagen plaatsvinden op 3 en 4 juli. Tijdens het overleg wordt er druk gebrainstormd over de titel voor deze dagen. Natuurlijk gaan we voor innovaties, waarbij de kansen en de mogelijkheden voor agrariërs met een Veenkoloniaal bouwplan volop onder de aandacht moeten komen. Vanzelfsprekend is er ook ruimte om elkaar te ontmoeten en het veld in te gaan.

In het veld

Het is een flink gepuzzel wat we dit jaar willen laten zien, en hoe dit logistiek goed te regelen is. Dit is elk jaar weer een uitdaging.  Op basis van een eerste schets van het bouwplan 2024 op de proefboerderij wordt gekeken hoe we de indeling willen maken.

Gebiedsplan

Vorig jaar zijn de Innovatiedagen gestart met een bezoek van de minister. Een zaal vol met genodigden die we konden vertellen over de samenwerking binnen Innovatie Veenkoloniën.  Ook dit jaar willen we een gezamenlijke  aftrap organiseren. Waarbij we met enige trots het gebiedsplan voor de Veenkoloniën willen gaan  presenteren. Op dit moment wordt met veel partijen hard aan dit plan gewerkt.

Voor boeren, burger en buitenlui

Natuurlijk zijn de Innovatiedagen hoofdzakelijk voor agrariërs , die elkaar ontmoeten en op de hoogte worden gebracht van nieuwe ontwikkelingen. Dit jaar willen we ons ook meer focussen op burgers en buitenlui, die ook van harte welkom zijn. Samen met studenten van AOC Terra ontwikkelen we een mooi programma om ook burgers en buitenlui te laten zien hoe de landbouw in de Veenkoloniën eruit ziet.

 

Noteer alvast 3 en 4 juli 2024 in uw agenda! We gaan er weer een mooi programma van maken!

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!