Nieuws overzicht

Eén van de keuzes binnen de Eco-regeling in het GLB is het vroeg rooien (uiterlijk 31 augustus of uiterlijk 31 oktober). Door het natte weer is het veel agrariërs niet gelukt om aan deze Eco-activiteit te voldoen. Hierdoor kan je mogelijk niet je punten halen voor de Eco-regelingen en kom je niet in brons, zilver of goud zoals je bij de gecombineerde opgave hebt aangegeven.

Melding van overmacht

Wanneer het door het natte weer niet gelukt is te rooien dan kunt je een melding van overmacht doen bij RVO. Voorwaarde hierbij is dat je de eco-activiteit uiterlijk 15 juni hebt aangevraagd voor de betreffende perceel/percelen.

Let op

Er is nog een week tijd, tot 30 november, om de definitieve gecombineerde opgave in te vullen. Let op, bij deze definitieve opgave geef je de eco-activiteit wel op, ondanks dat u deze door het weer niet heeft kunnen uitvoeren. Vervolgens doet u ook de melding van overmacht bij RVO voor de betreffende percelen.

Niet voor het 7e AP

Belangrijk om nog te benadrukken is dat het hier gaat om vroeg rooien in het kader van de Eco-activiteit vanuit het GLB en niet om de oogstdatum en bepalingen vanuit het 7e AP.

Meer informatie vind je hier. 

In samenwerking met:

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!