Nieuws overzicht

Te veel en te weinig water zorgen steeds vaker voor knelpunten in de landbouw. Op dinsdagmiddag 26 maart werd daarom een Waterbijeenkomst georganiseerd vanuit het Europese project Climate Farm Demo in samenwerking met WUR Boerderij van de Toekomst Veenkoloniën. De bijeenkomst vond plaats op het WUR proefbedrijf in Valthermond.

Waterschap Hunze en Aa’s vertelde over het waterbeheer, kansen en knelpunten in het gebied en boer Harm Albring deelde zijn inzichten en ervaringen met watermaatregelen op zijn bedrijf. Een presentatie van de Boerderij van de Toekomst gaf interessante perspectieven voor duurzaam waterbeheer.

Na de presentaties werden de deelnemers uitgedaagd om een serious game te spelen, waarin het gesprek over de toekomstige inrichting van het gebied werd gestart. De bijeenkomst legde een vruchtbare basis voor verdere discussies en acties met betrekking tot waterbeheer in de Veenkoloniën.

Deel dit nieuwsbericht

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!