Nieuws overzicht

Vanmorgen stond in de krant: “2023 het natste jaar ooit”. En ja, dat hebben we geweten. De afgelopen maanden was het voor veel agrariërs in de Veenkoloniën ploeteren om de laatste suikerbieten en aardappelen uit de grond te krijgen. Met alle gevolgen van dien, die we in het voorjaar tegen gaan komen. Een hele klus om de boel weer wat op orde te krijgen.

Innovatie Veenkoloniën op stoom

In 2022 hebben we de eerste stappen gezet om van Innovatie Veenkoloniën een stevig samenwerkingsverband te maken. Het is dan ook mooi om te zien dat dit in april 2023 werd beloond met een positieve beschikking voor ons project “Meer waarde in de Veenkoloniën door innovatieve samenwerking”.  Natuurlijk waren we al gestart met de deelprojecten en ondanks de vele onduidelijkheden over het nieuwe GLB konden we agrariërs in de Veenkoloniën helpen met een helder stappenplan voor het invullen van de gecombineerde opgave.

Minister Adema in de Veenkoloniën

Zoals elk jaar zijn ook dit jaar de Innovatiedagen georganiseerd. De aftrap werd gedaan door minister Adema. Door het opstellen van een 10 puntenplan hebben we de Veenkoloniën op de kaart gezet. De minister was onder de indruk en benadrukte dat hij een groot voorstander is van een doel- en gebiedsgerichte aanpak.

Stormachtige Innovatiedagen

Veel agrariërs hebben de Innovatiedagen bezocht, ondanks het stromachtige weer op de tweede dag. Hierdoor moest het programma worden verkort maar het gebiedsplan in de schuur was een mooie schuilmogelijkheid voor wind en regen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met alle activiteiten in de Veenkoloniën.

Veenkoloniën op de kaart

Met recht kunnen we terugkijken op een mooi Innovatief Veenkoloniaal jaar. Een jaar waarin de Stichting Innovatie Veenkoloniën is uitgebreid met twee nieuwe deelnemende partijen: Alfa Accountants en Rabobank. Maar ook een jaar waarbij we de samenwerking met de provincies, gemeenten en waterschappen hebben verstevigd en samen gaan voor een gebiedsgerichte aanpak. Kortom: met elkaar zetten we de Veenkoloniën op de kaart en hopen dit in 2024 voort te zetten met het opstellen van een gebiedsplan voor de Veenkoloniën. Een gebiedsplan dat een toekomstbestendig Veenkoloniaal bouwplan met een duurzaam verdienvermogen weer een stap dichterbij brengt. Ook in 2024 boeren we vooruit met Innovatie Veenkoloniën.

 

Meest recente nieuwsberichten

Meer weten over Innovatie Veenkoloniën?

Neem contact met ons op!

Innoveren doen we samen!

Vragen en contact

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten!

06 – 51 67 81 51

06 – 55 39 87 71

info@innovatieveenkolonien.nl

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Innovatie Veenkoloniën? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox!