Actueel
20-06-2017
Resultaten vergroeningsexperimenten
In de herfst van 2016 is InnovatieVeenkolonien een proef gestart om te kijken wat de afbraak van PP is als tagetes wordt ingezet als nateelt (in dit geval na winter). Vraag is of tagetes zich dan nog voldoende ontwikkelt en wat dan het opruimende effect op de PP is.
07-07-2017
De oogst is weer begonnen...
En dat levert weer mooie plaatjes op! Heeft u ook een mooie foto om te delen, stuur em op, dan zetten wij deze op de website.
03-07-2017
Nieuwsbrief juni 2017
Een terugblik op de eerste Innovatiedag van donderdag 1 juni. Actueel en innovatief met masterclasses, proefveldbezoeken, bedrijfspresentaties en inspirerende sprekers.
28-06-2017
Nuffield Scholarship trip update
Op 26 oktober heeft Jaap Dun de beurs voor het volgen van een zogenaamde Nuffield Scholarship heeft gewonnen. Deze beurs is afgelopen zomer door de Regiegroep van Innovatie Veenkoloniën beschikbaar gesteld. Een foto-impressie en een kort filmpje over de indrukken die Jaap heeft opgedaan.
12-06-2017
Excursie vleesvarkensboerderij Oostwold
Agenda voor de Veenkolonien is als belangrijke partner van de Innovatie Veenkolonien op 9 juni op bezoek geweest bij de vleesvarkenshouderij Van den Aker in Oostwold. Wethouder Ricky van den Aker van gemeente Oldambt had ons n.a.v. een presentatie over circulaire economie in de Stuurgroep van 7 juli jl. hiervoor uitgenodigd.
01-06-2017
Eerste Innovatiedag succes!
Vandaag heeft de eerste Innovatiedag in Valthermond plaatsgevonden. Het mooie weer, de bezoekers, de netwerkpartners, de Kenniswerkplaats, de masterclasses aardappelmoeheid, rassenveredeling, vergroeningsexperimenten en de drones; alles heeft bijgedragen aan een zeer geslaagde dag vol inspiratie en perspectief voor een innovatieve landbouwtoekomst.